Soyunma Odasından Basketbol Dedikoduları, Maç Yorumları, Eleştirileri Ve İddaa Tüyoları.

7 Ocak 2011 Cuma

2.ligde son gün

Bugün 2.ligde sıcak saatler yaşandı.Birçok oyuncu yer değiştirdi.Vestel ve Selçuk Üniversitesi kadrolarına ikişer oyuncu, Hacettepe ve Başakşehir de birer oyuncu kattı.Vestel, Salih ve Eren'i;Selçuk da Mustafa ve Azizcan'ı aldılar.Vestel'in 11 maçta 8 galibiyet gidiyorken tam 4 oyuncu alması gerçekten ilginç.1-2 oyuncu takviyesine ihtiyaç vardır anlaşılır,ama devre arasında neredeyse yeniden takım kurmak iyi yönetilememenin göstergesi.
Hacettepe Oyak Renault'tan guard Alper'i transfer etti.İki numara ihtiyaçları varken bir numara almaları,onları da eleştirmemizi zorunlu kılıyor.Renault'a gelirsek ise yaptıklarını anlamak mümkün değil.Kadrolarından tam 4 oyuncu kaybettiler.Seneye için 2.ligin kadrosunu düşünmeye başlıyor olmalılar.
Başakşehir de Melih Sevda'nın kardeşi Adnan'ı aldı.

Mete Babaoğlu Vestel'de mi?

                   Geçen sezon sonunda Mersin'i düşmekten kurtarmış ,bu sezon istediği başarıyı sağlayamayınca ,takımından ayrılmıştı Mete Babaoğlu .Nerden çıkacak diye bekliyodum .Nasılsa alıştık artık aynı antrenörlerin sırayla takım değiştirmelerine.5 tane antrenör var değişip duruyorlar Yılmaz Vural gibi.Sayelerinde bir sürü gereksiz amerikalı oyuncuya da  para kazandıyoruz Türkiye de.Türk oyuncuları umursamaz ,yabancı oyunculara kral muamelesi yapar  bu antrenörler.Mesela aliağada Türk oyuncular paralarını alamazken hiç sesini çıkarmayıp ,yabancılar alamadığı zaman istifa etmişti koç.Neyse dedikodulara göre Vestel'le anlaşmış  Mete Babaoğlu, iki tarafada hayırlı olsun.
                  Bakalım Vestel gerçekten olduysa orada 1 yabancı oyuncuyla takımı lige çıkarmayı becerebilecekmi Mete Koç.Belkide bu sene geçiş senesi deyip lige çıkmak için esas yatırımı seneye yaptıracaktır.

Efes Pilsen artik Efes oluyor


Koskoca avrupa kupasi sahibi nice milli basketbolcular yetistirmis bazilarini NBA'ya gondermis Efes Pilsen kulubu akp hukumetinin yaptigi ve yururluge koydugu bi kanun yuzundenkapanmanin esigine gelmisti! Anlasilan Efes Pilsen baskani Tuncay Ozilhan geri adim atmis olcakki cozumu isim degisikliginde bulmus ve ismini Efes olarak degistircekmis. Ben sahsen Efes pilsen ismine bakipta alkolik olmak istiyen sporcu ve taraftar gormedim ama neyse! Basketbol subesi kurtulmus yalniz baska bi sorun var tabi bundan sonra Efes Pilsen sanata ve muzuge sponsor olamicak.

6 Ocak 2011 Perşembe

Erdemir'de kan kaybi


Erdmir'de Marcus Norris kulupten daha iyi teklifler aldigi icin ayrildi, gerci bence bu ayrilik erdemir icin hayirli olcak gibi cunku Marcus geldiginden beri 1 mac haric takima gerekli katkiyi sagliyamamisti. Ayrilik sebebi hem az oynamasi hemde erdemir'in gelecegini karanlik gormesi marcus kume duscek takimda oynamaktansa İspanya'dan gelen teklifleri değerlendireceğini belirtti.

5 Ocak 2011 Çarşamba

Şok Şok Şok!!!!




Ergin Ataman Besiktaş'da! Burak Bıyıktay'ın yaptığı gereksiz ve yanlis demecinden dolayi kovulmasindan sonra BJK yonetimi yerine Ergin Ataman'ı getirdi.Burak Bıyıktay'ı hiç tanımam, çalışma fırsatım olmadı ama iyi insan ve zamanında iyi oyuncu olduğunu düşünüyorum .Genelde iyi insandan iyi antrenör zor oluyor, biraz pisikopat yada yanardöner olması gerekiyor.Yumuşak bir antrenör olduğu ve disiplin sağlayamadığını maçlarda görüyordum.Sonunda  böyle olmasıda çok doğal.BJK bünyesinde kendine yer bulur diye düşünüyorum.
Ergin Ataman'a gelince,  geçmişte çok başarılı biriydi ama o da zamanla çok değişti.Artık tamamen farklı biri olmuş ve bu da antrenörlüğünü kötü etkiliyor.Geçen seneki Rakocevic olayında değiştiği görülüyor.Oyuncular eskidende onu sevmezdi ama her zaman disiplinliydi.Birazda Aydın Örs taklidiylede işi götürüyordu.
Bakalım bu sene Beşiktaşta ne yapacak.Tahminim bu sene olabildiğince idare edip seneye iyi bir takım kurar.Bu sene başarılar ona başarısızlıklar Burak Bıyıktay a olur nasılsa.Neyse ben başarılar dileyim Beşiktaş a ama işleri çok kolay değil.